Υλικά
- 5 φιλέτα σολομού
- 7 κουτ. σούπας βρόμη, σε νιφάδες
- 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- χυμό από ½ λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
Πλένετε
και σκουπίζετε καλά τα φιλέτα του σολομού. Σε ένα μπολ χτυπάτε όλα τα
υλικά της μαρινάδας με ένα πιρούνι. Βάζετε τα φιλέτα σε ένα μπολ και τα
περιχύνετε με τη μαρινάδα φροντίζοντας να πάει παντού. Τα αφήνετε να
μαριναριστούν για 2 ώρες τουλάχιστον.
Σε μια πιατέλα ρίχνετε τις νιφάδες της βρόμης και τα τέσσερα ψιλοκομμένα αρωματικά. Τα ανακατεύετε καλά με το χέρι σας, προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200°C και πανάρετε τα μαριναρισμένα φιλέτα του σολομού με τις νιφάδες της βρόμης και τα αρωματικά. Τα βάζετε σε ένα ταψάκι και τα ψήνετε στο φούρνο για 10-15 λεπτά χωρίς να τα γυρίσετε.
Σε μια πιατέλα ρίχνετε τις νιφάδες της βρόμης και τα τέσσερα ψιλοκομμένα αρωματικά. Τα ανακατεύετε καλά με το χέρι σας, προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200°C και πανάρετε τα μαριναρισμένα φιλέτα του σολομού με τις νιφάδες της βρόμης και τα αρωματικά. Τα βάζετε σε ένα ταψάκι και τα ψήνετε στο φούρνο για 10-15 λεπτά χωρίς να τα γυρίσετε.